Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g water
- 400 g raw beetroots, peeled, cut in pieces (1-2 cm)
- 4 medium eggs
- 1 tsp fresh dill, leaves only, plus extra for garnish
- 140 g sour cream
- 1 tsp wholegrain mustard
- ½ tsp fine sea salt, or to taste
- 2 pinches ground black pepper, or to taste
- 8 slices coarse rye bread
- 280 g marinated herring fillets (e.g. marinated in dill), drained, cut in pieces (drained weight)
- 120 g cucumber, thinly sliced then halved
- 25 g red onion, thinly sliced
- 60 g pickled capers, drained
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1398 kJ / 333 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Jerusalem Artichoke Soup with Truffle Oil and Parmesan Crisps
1 Std. 15 Min
Coconut Creamed Kale
20 Min
Apricot Raspberry Cheesecake
5 Std. 30 Min
Pea Gazpacho
4h 15min
Asparagus, Parmesan Rice and Lemon Sabayon Sauce
1 Std.
Creamed Lettuce Soup, Broccoli with Black Olive Sauce
45min
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30 Min
Creamy pea soup
40 Min
Bloody Mary Soup
25min
Danish Split Pea Soup
1 Std.
Pea and Mint Soup (TM5)
20 Min
Almond Cauliflower Cream Soup with Herb Oil and Crispy Flatbread
45min