Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck confit
- 4 duck marylands (approx. 1 kg)
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp salt
- 4 garlic cloves, crushed
- 4 fresh bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 500 g duck fat
- 1 tsp whole black peppercorns
- 2000 g water
Lentil salad
- 4 raw baby beetroots, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves, crushed
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 3 sprigs fresh thyme
- ground black pepper, to season
- salt, to season
- 200 g puy lentils
- 4 whole cloves
- 1 brown onion
- 1 fresh bay leaf
- 1000 g water
- 30 g Chicken stock paste (see Tips)
- ½ red onion, cut into small cubes (5 mm)
- 1 celery stalk, cut into small cubes (5 mm)
- 2 oranges, segmented and cut into slices (5 mm)
Orange vinaigrette
- 2 tsp honey
- 40 g freshly squeezed orange juice
- 100 g grapeseed oil
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 30 g frisee lettuce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6408 kJ / 1525.7 kcal
- Białko
- 47.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 128.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 2648.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Pâtè with Riesling
3 Std.
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Gougère puffs with salmon mousse
25h 35min
White bean purée and anchovy on crostini
45min
Easy chicken congee with Chinese sausage and mushrooms
35min
Liver cake
1 Std. 50 Min
Beetroot ciabatta
15 godz.
Anise-cured salmon
14h 10min
Scallops with pea purée
25 Min
French chicken liver pâté (L'Atelier Gourmet Food)
4h 15min