![Duck confit with lentil & orange salad Duck confit with lentil & orange salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/CFB694B7-FBE9-445C-B1F8-E6BE9A399010/Derivates/6a646945-3457-451c-b58d-78bd3207dbaf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Duck confit
- 4 duck marylands (approx. 1 kg)
- ½ tsp ground black pepper
- 3 tsp salt
- 4 garlic cloves, crushed
- 4 fresh bay leaves
- 4 sprigs fresh thyme
- 500 g duck fat
- 1 tsp whole black peppercorns
- 2000 g water
Lentil salad
- 4 raw baby beetroots, trimmed and cut into halves
- 3 garlic cloves, crushed
- 2 tbsp balsamic vinegar
- 1 tbsp olive oil
- 3 sprigs fresh thyme
- ground black pepper, to season
- salt, to season
- 200 g puy lentils
- 4 whole cloves
- 1 brown onion
- 1 fresh bay leaf
- 1000 g water
- 30 g Chicken stock paste (see Tips)
- ½ red onion, cut into small cubes (5 mm)
- 1 celery stalk, cut into small cubes (5 mm)
- 2 oranges, segmented and cut into slices (5 mm)
Orange vinaigrette
- 2 tsp honey
- 40 g freshly squeezed orange juice
- 100 g grapeseed oil
- 2 tbsp red wine vinegar
- ½ tsp sea salt
- 2 pinches ground black pepper
Assembly
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 30 g frisee lettuce, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 6408 kJ / 1525.7 kcal
- Białko
- 47.3 g
- Węglowodany
- 42.5 g
- Tłuszcz
- 128.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 34 g
- Błonnik
- 13.7 g
- Sód
- 2648.5 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot gazpacho with horseradish créme
1h 40min
Marinated lobster tail with bread salad and avocado soup (Tetsuya Wakuda)
30 Min
Chilli pineapple with coconut crumbs (TM5)
3 Std. 35 Min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Mixed meat rillettes
4h 10 min
Lotus Leaf Glutinous Rice
1j 35 menit
Prawn and trout terrine with horseradish cream
3h 25min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3hod. 10min
Tiraccino
1 Std. 5 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3 godz. 55 min
Classic zabaglione
15min