Urządzenia i Akcesoria
Orange-brined turkey
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 29 godz. 45 min
8 portions
Składniki
Orange brine and turkey
-
oranges (see Tips)4
-
turkey (size 46)4500 - 5000 g
-
garlic cloves2
-
fresh flat-leaf parsley leaves only3 sprigs
-
dried bay leaves2
-
salt90 g
-
pure maple syrup100 g
-
water1500 g
Stuffing
-
brown rice150 g
-
water1000 g
-
brown onion cut into halves150 g
-
garlic cloves3
-
fresh flat-leaf parsley leaves only5 sprigs
-
butter20 g
-
currants50 g
-
sausages casings removed (see Tips)500 g
Orange maple glaze
-
pure maple syrup80 g
-
soy sauce30 g
-
whole cloves4
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
2128.8 mg
Białko
173.5 g
Kalorie
7506 kJ /
1787.2 kcal
Tłuszcz
104.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
35 g
Węglowodany
37.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Orange-brined turkey (MEATER+®)
29 Std. 45 Min
Loukoumades (Greek doughnuts with honey and walnuts)
2 Std.
Melon Seed Horchata
10 Min
Mulled wine
15 Min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
Pear mulled wine
30 Min
Spiced almond eggnog
30 Min
Neapolitan ice cream cake
21 Std. 10 Min
Pumpkin Cheesecake
6 Std. 45 Min
Perfect Roast Turkey and Gravy (Bill Yosses)
55 Std.
Bourbon Butter Basted Roast Turkey
28 Std. 20 Min
Thanksgiving Gravy
20 Min