Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 800 g fresh boneless salmon fillet, skin removed if preferred (see Tips)
- 3 star anise
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 125 g white sugar
- 125 g sea salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- cold water, to rinse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 927.2 kJ / 220.8 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 4655.3 mg
Alternatywne przepisy
Chicken liver pâté
2 Std. 20 Min
Pâtè with Riesling
3 Std.
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 Std. 30 Min
Peking-style duck pancakes
8h 50min
Steamed scallops with cauliflower and truffle purée
35min
Wasabi mayonnaise
10 Min
Nam Jim
10 Min
Gin-cured ocean trout salad
30 Std. 20 Min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3 Std. 10 Min
Steamed coconut and prawn soup
30min
Porcini pepperleaf paté (Andrew Fielke)
2 Std. 50 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24hod. 20min