Urządzenia i Akcesoria
Anise-cured salmon
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 14 godz. 10 min
10 portions
Składniki
-
fresh boneless salmon fillet skin removed if preferred (see Tips)500 - 800 g
-
star anise3
-
black peppercorns1 tsp
-
fennel seeds1 tsp
-
coriander seeds1 tsp
-
white sugar125 g
-
sea salt125 g
-
fresh thyme leaves only2 sprigs
-
cold water to rinse
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
4655.3 mg
Białko
17.3 g
Kalorie
927.2 kJ /
220.8 kcal
Tłuszcz
11.3 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
3.1 g
Węglowodany
13.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Fish and mixed vegetable parcels
1 h 15 min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 min
Seafood en papillote with saffron potatoes
35 min
Sicilian prawn salad
40 min
Dukkah eggs with asparagus and feta
30 min
Basil sorbet (palate cleanser)
10 min
Balinese prawn curry (Russel Blaikie)
1 h 45 min
Asian crab cakes with wasabi mayonnaise
1 h 30 min
Sichuan pepper and chilli salt squid
30 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 h 10 min
Beetroot and tequila cured salmon
24 h 20 min
Salmon with yoghurt dressing
55 min