Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 800 g fresh boneless salmon fillet, skin removed if preferred (see Tips)
- 3 star anise
- 1 tsp black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 125 g white sugar
- 125 g sea salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- cold water, to rinse
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 927.2 kJ / 220.8 kcal
- Białko
- 17.3 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 11.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 4655.3 mg
Alternatywne przepisy
Oysters with lime granita
5min
Savoiardi with mango and passionfruit
2klst 10 min
Duck confit with lentil & orange salad
15h 40min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2klst 30 min
Gorgonzola panna cotta with pear & walnut salad
3h 55min
Asian-style fish fillets
30 Min
Beetroot and tequila cured salmon
24 Std. 20 Min
Five spice duck with mushrooms and Asian greens
45 Min
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
1 Std. 5 Min
Nam Jim
10min
Duck breast à l`orange with orange zabaglione
2 Std. 20 Min
Grilled scallops with chilli jam
25min