Freekeh salad with pickled avocado

Freekeh salad with pickled avocado

4.7 7 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 godz.
8 portions

Składniki

Pickled avocados
  • water
    150 g
  • apple cider vinegar
    120 g
  • sugar
    80 g
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • garlic clove
    1
  • salt
    3 tsp
  • fresh green chilli (optional)
    1
  • avocados (ripe but firm), flesh only, cut into thick wedges
    2
Freekeh salad
  • water
    1000 g
  • freekeh (see Tips)
    250 g
  • asparagus trimmed (see Tips)
    2 bunches
  • salt plus extra to season
    ¼ tsp
  • ground black pepper plus extra to season
    2 pinches
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    4 sprigs
  • celery stalks trimmed and cut into pieces (4 cm)
    2
  • mayonnaise (see Tips)
    100 g
  • buttermilk
    100 g
  • sumac plus extra for sprinkling
    1 tsp
  • baby cucumbers (or "qukes"), cut lengthways into quarters
    8
  • extra virgin olive oil for drizzling

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 371.2 kcal / 1559.1 kJ
Białko 7.1 g
Tłuszcz 21.6 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 8.7 g
Tłuszcz nasycony 3.8 g
Sód 1067.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...