Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cure
- 150 g rock salt
- 50 g white sugar
- 1 tsp Sichuan peppercorns (see Tips)
- 1 tsp fennel seeds
- 2 limes, zest only, no white pith
- 1 ruby grapefruit, juice and zest, no white pith
- 600 g fresh boneless, skinless kingfish fillets
Citrus yoghurt
- 300 g Greek yoghurt
- 20 g lime juice (approx. 1 lime)
Dressing
- 30 g white wine vinegar
- 60 g extra virgin olive oil
Assembly
- ½ ruby grapefruit, peeled and segmented
- 3 radishes, cut into thin slices
- micro herbs, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 955.5 kJ / 227.5 kcal
- Białko
- 17.7 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 7251.2 mg
Alternatywne przepisy
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7 Std. 10 Min
Oysters with lime granita
5 Min
Nam Jim
10 min
Beetroot and tequila cured salmon
24h 20min
Teriyaki salmon bowl
1h 15 min
Duck confit with lentil & orange salad
15 Std. 40 Min
Brussels sprouts with lime crumb
20 min
Tuna poke bowl
1h
Watermelon and salmon ceviche stack
25 Min
Anise-cured salmon
14h 10min
Beef tapenade crostini
1h 40 min