Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing

Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing

4.4 5 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
8 portions

Składniki

Cure
  • rock salt
    150 g
  • white sugar
    50 g
  • Sichuan peppercorns (see Tips)
    1 tsp
  • fennel seeds
    1 tsp
  • limes zest only, no white pith
    2
  • ruby grapefruit juice and zest, no white pith
    1
  • fresh boneless, skinless kingfish fillets
    600 g
Citrus yoghurt
  • Greek yoghurt
    300 g
  • lime juice (approx. 1 lime)
    20 g
Dressing
  • white wine vinegar
    30 g
  • extra virgin olive oil
    60 g
Assembly
  • ruby grapefruit peeled and segmented
    ½
  • radishes cut into thin slices
    3
  • micro herbs for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portions

Kalorie 227.5 kcal / 955.5 kJ
Białko 17.7 g
Tłuszcz 12.1 g
Węglowodany 11 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 7251.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...