Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oranges
- 120 g white sugar
- 30 g orange liqueur (Grand Marnier®)
- 6 egg yolks
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 979.5 kJ / 233.2 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 16 mg
Alternatywne przepisy
Hollandaise sauce
15 min
Baked artichoke dip
35 min
Salted caramel sauce
40 min
Salted caramels
4 Std. 40 Min
Peppercorn sauce
20 min
Brandy cream
15 min
Parmesan gelato
4 Std. 30 Min
Turkey roll with cranberry and cherry sauce
2 Std. 30 Min
Basil pesto
10 min
Confit salmon, Parmesan gnocchi with cauliflower cream
7h 10min
Panna cotta with rhubarb topping (George Calombaris)
25 Std. 15 Min
Melted Brie with basil and lemon pesto
30 min