Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon
- 5 star anise
- 1 tsp whole black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 250 g brown sugar
- 250 g sea salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 raw beetroot (approx. 250 g), peeled and cut into quarters
- 50 g tequila
- 750 g fresh boneless, skinless salmon fillet (approx. 3 fillets)
Horseradish goat's cheese
- 300 g goat's cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 ½ tbsp horseradish cream
- 2 tsp Dijon mustard
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 Lebanese cucumber
- caper berries, sliced, to serve
- water crackers, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 947 kJ / 225 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 4955.1 mg
Alternatywne przepisy
Leek and smoked salmon dip
55min
Mulled wine
15min
Baked artichoke dip
35min
Fresh fennel salad
10min
Spiced panna cotta with orange gin jelly
24 Std. 35 Min
Pork and chicken terrine
3hod. 20min
Mulled cider
15min
Nam Jim
10min
Caesar salad dressing
10min
Prawns, wasabi panna cotta and yuzu sauce
3h 10min
Cranberry and rosemary chutney
40 Min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20 min