Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Salmon
- 5 star anise
- 1 tsp whole black peppercorns
- 1 tsp fennel seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 250 g brown sugar
- 250 g sea salt
- 2 sprigs fresh thyme, leaves only
- 1 raw beetroot (approx. 250 g), peeled and cut into quarters
- 50 g tequila
- 750 g fresh boneless, skinless salmon fillet (approx. 3 fillets)
Horseradish goat's cheese
- 300 g goat's cheese, cut into pieces (3-4 cm)
- 1 ½ tbsp horseradish cream
- 2 tsp Dijon mustard
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 Lebanese cucumber
- caper berries, sliced, to serve
- water crackers, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 947 kJ / 225 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 18.3 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.7 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 4955.1 mg
Alternatywne przepisy
Champagne poached chicken terrine
1h 30min
Watermelon canapés with whipped feta and walnuts
20min
Wasabi mayonnaise
10min
Salsa verde
5min
Caesar salad dressing
10min
Gin-cured ocean trout salad
30sa 20 dk
Parmesan baskets with goat's cheese mousse
1h 15 min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Anise-cured salmon
14h 10min
Ruby kingfish with citrus yoghurt dressing
2h 30 min
Baked artichoke dip
35 min
Chimichurri
5min