
Wersje kompatybilne
Smoked salmon muffins with steamed eggs and herbed relish
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Herbed relish
- 50 g cornichons
- 1 tbsp pickled capers rinsed
- 2 tbsp fresh chives finely chopped
- 1 tbsp fresh flat-leaf parsley leaves only
- ½ tsp salt
- 1 spring onion/shallot white and light green part only, cut into pieces
- 1 tsp Dijon mustard
- 80 g soft feta (i.e. Danish feta)
- 100 g crème fraîche
- ½ lemon juice only
- 40 g extra virgin olive oil
Smoked salmon muffins
- 80 g unsalted butter plus extra for greasing
- 250 g Gruyère cheese cut into pieces (2 cm)
- 50 g Pecorino cheese cut into pieces (2 cm)
- 60 g spring onions/shallots white and light green parts only, cut into pieces
- 4 sprigs fresh dill leaves only
- 2 eggs
- 220 g full cream milk
- 50 g crème fraîche
- 1 tsp sea salt flakes
- 2 tsp baking powder
- 250 g plain flour
- 200 g smoked salmon cut into short, thin slices
- 6 stalks asparagus cut into thin slices
Steamed eggs
- 700 g water
- 12 eggs chilled
- 100 g rocket leaves (optional)
- 200 g cherry tomatoes (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 448.5 kcal / 1883.8 kJ
- Białko
- 24.1 g
- Tłuszcz
- 22.3 g
- Węglowodany
- 18.8 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 15.7 g
- Sód
- 932.9 mg