Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Orange brine and turkey
- 4 oranges (see Tips)
- 4500 - 5000 g turkey (size 46)
- 2 garlic cloves
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 2 dried bay leaves
- 90 g salt
- 100 g pure maple syrup
- 1500 g water
Stuffing
- 150 g brown rice
- 1000 g water
- 150 g brown onion, cut into halves
- 3 garlic cloves
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 20 g salted butter
- 50 g currants
- 500 g sausages, casings removed (see Tips)
Orange maple glaze
- 80 g pure maple syrup
- 30 g soy sauce
- 4 whole cloves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 7506 kJ / 1787.2 kcal
- Białko
- 173.5 g
- Węglowodany
- 37.9 g
- Tłuszcz
- 104.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 35 g
- Błonnik
- 5.9 g
- Sód
- 2128.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Honey and herb pork loin
4 godz. 10 min
Lamb cutlets with spinach and pea purée
40 min
Flank steak with horseradish cream sauce (MEATER+®)
4h 20 min
Beef Wellington (Ben) Metric
10h 10 min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1 godz. 5 min
Keto Blackberry Detox Water
15min
Sunday lamb roast
1h 55min
Smoked mussels with Pernod sauce
35 Min
Middle Eastern planked salmon
1 Std. 40 Min
Vanilla mascarpone parfait
2h 40 min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
Sous vide salmon with avocado cream (TM5)
1 godz. 5 min