Orange-brined turkey (MEATER+®)

Orange-brined turkey (MEATER+®)

5.0 20 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 29 godz. 45 min
8 portions

Składniki

Orange brine and turkey
  • oranges (see Tips)
    4
  • turkey (size 46)
    4500 - 5000 g
  • garlic cloves
    2
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    3 sprigs
  • dried bay leaves
    2
  • salt
    90 g
  • pure maple syrup
    100 g
  • water
    1500 g
Stuffing
  • brown rice
    150 g
  • water
    1000 g
  • brown onion cut into halves
    150 g
  • garlic cloves
    3
  • fresh flat-leaf parsley leaves only
    5 sprigs
  • salted butter
    20 g
  • currants
    50 g
  • sausages casings removed (see Tips)
    500 g
Orange maple glaze
  • pure maple syrup
    80 g
  • soy sauce
    30 g
  • whole cloves
    4

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 2128.8 mg
Białko 173.5 g
Kalorie 7506 kJ / 1787.2 kcal
Tłuszcz 104.6 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 35 g
Węglowodany 37.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...