Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g red wine vinegar
- 160 g extra virgin olive oil
- 1 tsp sea salt
- 1 - 2 garlic cloves
- 180 g red onion, cut into quarters
- 1 fresh jalapeño chilli, trimmed and cut into halves
- 2 - 3 bunches fresh coriander (approx. 80 g), stalks and leaves only
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, stalks and leaves
- 2 tbsp fresh oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 300 kJ / 71.4 kcal
- Białko
- 0.4 g
- Węglowodany
- 0.8 g
- Tłuszcz
- 7.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 103.6 mg
Alternatywne przepisy
Oysters with lime granita
5 Min
Caesar salad dressing
10min
Guacamole
10min
Margarita
10min
White bean dip with chimichurri
15min
Baba ghanoush
1h
Globe artichokes with lemon garlic butter
1h
Oysters Mignonette
5 Min
Tzatziki dip
15min
Chilorio shredded pork with lime-pickled onions
2h 15min
Salsa Verde
10min
Frozen margarita
10min