Chimichurri

Chimichurri

4.2 99 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
22 portions

Składniki

  • red wine vinegar
    60 g
  • extra virgin olive oil
    160 g
  • sea salt
    1 tsp
  • garlic cloves
    1 - 2
  • red onion cut into quarters
    180 g
  • fresh jalapeño chilli trimmed and cut into halves
    1
  • fresh coriander (approx. 80 g), stalks and leaves only
    2 - 3 bunches
  • fresh flat-leaf parsley stalks and leaves
    2 sprigs
  • fresh oregano
    2 tbsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 103.6 mg
Białko 0.4 g
Kalorie 300 kJ / 71.4 kcal
Tłuszcz 7.4 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 1.1 g
Węglowodany 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...