![Uova strapazzate con cipolle e olive Uova strapazzate con cipolle e olive](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FBA08E46-C0BA-4905-BC3A-A8164ACDEFFA/Derivates/E327AF6C-C1B8-4709-A232-DCE4B6E6720F.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di cipolla rossa a rondelle sottili
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 30 g di acqua
- 6 uova, leggermente battute
- 100 g di olive verdi denocciolate a rondelle
- 1 cucchiaino raso di origano secco
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe
- 4 fette di pane casereccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1719 kJ / 411 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 29.1 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Uova alla piemontese
45 min
Contorno di peperoni, cipolle e mele
20min
Spinaci filanti
40min
Uova strapazzate ai funghi e guanciale
30 min
Rose di melanzane al tonno
35min
Uova fiamminghe al vapore
45 min
Uova filanti
15 Min
Contorno di peperoni al vapore
40min
Millefoglie di mozzarella con pesto di sedano
30 min
Melanzane trifolate
40min
Zucchine alla menta
30 min
Contorno di zucchine e mais
35min