Wersje kompatybilne
Maccheroncini estivi con melanzane, pomodorini e feta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante
- 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 350 g di melanzane violette rotonde a dadini (1 cm circa)
- 1 pizzico di sale
- 320 g di pasta secca corta tipo maccheroncini
- 130 g di passata di pomodoro
- 200 g di feta a cubetti
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 - 2 pizzichi di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2280.2 kJ / 545 kcal
- Białko
- 18.4 g
- Węglowodany
- 63.1 g
- Tłuszcz
- 24.4 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Pasta fredda alla caprese
40 min
Pasta caprese
20min
Caserecce integrali con melanzane e Feta
40 min
Insalata di pasta integrale
40 min
Misto di cereali con zucchine alla menta e tonno
35 min
Insalata di conchiglioni con pesto di melanzane
30 Min
Bigoli al pesto di zucchine, pomodorini e gamberi
30 Min
Insalata di pollo con dressing al miele e lime
50min
Insalata di pasta alla mediterranea
30 Min
Mezze maniche con pomodorini e pesto di rucola
20min
Pasta feta e pomodorini
30 Min
Pasta al pesto di rucola e pomodori secchi (senza glutine)
25min