Zuppa di lenticchie e spinaci

Zuppa di lenticchie e spinaci

4.6 229 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

  • di cipolle a listarelle
    100 g
  • di olio extravergine di oliva
    30 g
  • di carote a rondelle (2 cm)
    100 g
  • di gambo di sedano a rondelle (2 cm)
    70 g
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    1 cucchiaino
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaino
  • di lenticchie verdi secche
    200 g
  • di foglie di spinaci freschi
    150 g
  • di pane casereccio tostato q.b.
    fette

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 273.9 kcal / 1147.1 kJ
Białko 14.6 g
Tłuszcz 8.6 g
Węglowodany 36.8 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...