Zuppa di lenticchie e spinaci
TM5 TM31 TM6

Zuppa di lenticchie e spinaci

4.6 (210 ocen)

Składniki

  • 100 g di cipolle a listarelle
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di carote, a rondelle (2 cm)
  • 70 g di gambo di sedano, a rondelle (2 cm)
  • 1000 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 200 g di lenticchie verdi secche
  • 150 g di foglie di spinaci freschi
  • fette di pane casereccio tostato q.b.

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1147.1 kJ / 273.9 kcal
Białko
14.6 g
Węglowodany
36.8 g
Tłuszcz
8.6 g
Błonnik
9 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy