Wersje kompatybilne
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 40 g di scalogno
- 1 peperoncino rosso piccolo, senza semi
- 1 spicchio di aglio
- ½ rametto di rosmarino fresco, gli aghi lavati ed asciugati
- 250 g di melanzane a cubetti (1-2 cm)
- 250 g di pesce spada a dadini (1-2 cm)
- ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo pennette
- 100 g di vino bianco secco
- 150 g di pomodori, tipo San Marzano a dadini (1-2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1989 kJ / 475 kcal
- Białko
- 21.9 g
- Węglowodany
- 60.5 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5min
Caponata di pesce spada e melanzane
1 Std. 30 Min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 Min
Penne allo Spada profumate allo zenzero
30 Min
Fusilli ai carciofi e piselli
30 Min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 Min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Pennette con spada e melanzane
50 Min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35 Min
Fusilli al pesce spada e mandorle
30 Min
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1h 5min