Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 30 g scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino piccante rosso, fresco
- 150 g di pomodori ciliegino a metà
- 700 g di acqua
- ½ - 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca integrale, tipo caserecce
- 8 olive, denocciolate a metà
- 10 g di capperi sotto sale, sciacquati e dissalati
- 200 g di tonno in scatola in olio di oliva, ben sgocciolato e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2143.3 kJ / 512.3 kcal
- Białko
- 26.7 g
- Węglowodany
- 69.1 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 766.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orecchiette risottate pomodoro e basilico (1 porzione)
30min
Fusilli risottati tonno e capperi
30min
Spaghetti all'amatriciana
35min
Penne risottate con verdure
35min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Penne pisellini, funghi e speck
30min
Mezze penne integrali risottate alla norma
50min
Fusilli tricolore
30min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
40min
Spaghetti al tonno
40min
Farfalle ai sapori di Sicilia
45min
Pasta feta e pomodorini
30min