Caserecce integrali tonno e pomodorini

Caserecce integrali tonno e pomodorini

4.2 88 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 - 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 30 g scalogno a metà
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 1 peperoncino piccante rosso, fresco (opcjonalnie)
  • 150 g di pomodori ciliegino a metà
  • 700 g di acqua
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di pasta secca integrale, tipo caserecce
  • 8 olive denocciolate a metà
  • 10 g di capperi sotto sale sciacquati e dissalati
  • 200 g di tonno in scatola in olio di oliva ben sgocciolato e a pezzi

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 512.3 kcal / 2143.3 kJ
Białko 26.7 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 69.1 g
Błonnik 3.9 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 766.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...