Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ginger-sesame dressing
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into halves
- 4 cm piece fresh ginger, peeled
- 1 garlic clove
- 1 - 2 fresh red chillies, trimmed and deseeded, if preferred
- 4 pieces lime zest, no white pith, and juice
- 50 g soy sauce
- 1 tsp palm sugar (approx. 1 cm cube) (optional)
- 20 g rice wine vinegar
- 40 g hoi sin sauce
- 1 tsp sesame oil
- 20 g peanut oil
- ½ - 1 tsp salt, to taste
Chicken
- 500 g water
- 500 g chicken tenderloins (see Tips)
- salt, to season
- ground black pepper, to season
Salad
- 100 g rice vermicelli noodles
- boiling water, for soaking
- 170 g carrot, peeled and cut into pieces (approx. 5 cm)
- ½ Chinese cabbage (wombok), cut into halves lengthways, then cut into thin slices crossways
- 2 spring onions/shallots, trimmed and cut into thin slices on a diagonal
- 130 g red capsicum, trimmed and cut into thin strips
- 70 g snow peas, cut into thin strips
- 2 sprigs fresh mint, leaves only
- 4 sprigs fresh coriander, leaves only
- 2 tbsp roasted salted peanuts, roughly chopped, for garnishing
- 1 tsp sesame seeds, toasted (optional)
- 1 lime, cut into wedges, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1541.8 kJ / 367 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 6.6 g
- Sód
- 1703.5 mg
Alternatywne przepisy
Asian-style pork noodles
1h
Chiang Mai noodles
25 min
Pork san choy bau
25 min
Thai beef salad with noodles
1h
Thai beef salad
1h 15 min
Satay noodle salad
35 min
Chicken pad thai
55 min
Thai beef salad
1h 20 min
Warm satay chicken salad
55 min
Rice salad with warm mustard dressing
1 Std. 40 Min
Asian beef salad with peanut dressing
30 min
Korean barbecue chicken with rice
45 min