Urządzenia i Akcesoria
Basic vegetable stock
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions
Składniki
-
brown onion cut into halves90 g
-
leek white part only, cut into quarters110 g
-
carrots cut into quarters260 g
-
sweet potato peeled and cut into pieces (3 cm)130 g
-
celery stalks cut into quarters120 g
-
dried shiitake mushrooms cut into slices3
-
fresh flat-leaf parsley4 sprigs
-
dried bay leaf1
-
fresh thyme2 sprigs
-
water1300 g
-
salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
695.8 mg
Białko
2.8 g
Kalorie
296.8 kJ /
70.5 kcal
Tłuszcz
0.4 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
0.1 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Citrus syrup
25 min
Gluten free pizza base
35 min
Green goodness soup
10 min
Tomato ketchup
1 godz. 25 min
Strawberry jam
55 min
Tomato paste
2 godz. 20 min
Hommus dip
5 min
Cauliflower "fried" rice
45 min
Strawberry almond gelato
12 godz. 20 min
Vadouvan spiced mini rolls
2 godz. 30 min
Eggless mayonnaise
10 min
Baked beans
13 godz. 25 min