Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 10 g de beurre
- 600 g d'eau
- 300 g de pommes de terre, épluchées et coupées en dés
- 24 huîtres creuses
- ½ c. à café de fumet de poisson
- 1 c. à soupe de sauce d'huître
- 150 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613 kJ / 147 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons
20 Min
Cotriade
1 Std.
Gaspacho concombre, cumin et gouda
10 Min
Soupe de moules à la citronnelle
40min
Coquillages à la fondue de poireaux
35min
Velouté de langoustines à la vanille
55 min
Bisque de crevettes à l'orange, bar aux herbes et purée de panais
1 Std. 30 Min
Velouté de langoustines à la coriandre
1 Std.
Mises en bouche aux saveurs marines
30min
Bisque de homard au paprika
1 Std. 20 Min
Marmite du pêcheur
50min
Soupe ananas-litchi
10 Min