Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g d'échalotes
- 10 g de beurre
- 600 g d'eau
- 300 g de pommes de terre, épluchées et coupées en dés
- 24 huîtres creuses
- ½ c. à café de fumet de poisson
- 1 c. à soupe de sauce d'huître
- 150 g de crème fraîche
- 2 pincées de poivre noir moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 4 brins de ciboulette fraîche, ciselés
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 613 kJ / 147 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté de champignons
20 Min
Velouté de moules au safran
40min
Crème renversée au café
2h
Velouté de langoustines à la vanille
55 Min
AOUT - Condiment catalan - Richard Toix
3 Std. 30 Min
Velouté de cocos de Paimpol aux moules
1h
Soupe au lait
20 Min
Crème onctueuse caramel-café
1 Std. 45 Min
Cotriade
1h
Potage Saint-Germain
45min
Bouillabaisse
1h 15min
Crème de courgette au bleu
25 Min