
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Ziegengouda in Stücken
- 400 g Wirsing in Stücken, Strunk entfernt
- 1 TL Kümmel, ganz
- 600 g Kartoffeln in Scheiben (4 mm)
- 150 g Cabanossi in Scheiben (5 mm)
- Öl zum Einfetten
- 450 g Geflügelfond
- 100 g Sahne
- 30 g Mehl
- 30 g Butter
- 1 EL Zitronensaft
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 2 Prisen Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 671 kcal / 2810 kJ
- Białko
- 24 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Węglowodany
- 33 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stielmuseintopf mit Feta
1 godz.
Wirsing-Lachs-Lasagne
1 godz. 20 min
Grünkohl-Lasagne
1 godz. 10 min
Spitzkohl-Käse-Spätzle
1 godz. 40 min
Grünkohl-Spätzle-Auflauf
1 godz. 20 min
Grünkohl-Kabanossi-Gratin
1 godz. 25 min
Kartoffel-Kürbis-Auflauf mit Wirsing und Cabanossi
1 godz. 35 min
Möhren-Wirsing-Lasagne
2 godz.
Rosenkohl-Kartoffel-Gratin
1 godz. 30 min
Kohlrabi-Kartoffel-Auflauf mit Basilikumsauce
1 godz. 10 min
Kartoffel-Spitzkohl-Stampf mit Hack und Rahmsauce
50 min
Wirsing Untereinander mit Nürnberger Bratwürstchen
40 min