
Urządzenia i Akcesoria
Leipziger Allerlei mit Kartoffeln
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen
Składniki
-
Petersilie (20 g), ohne Stiele1 Bund
-
Wasser500 g
-
Gemüsebrühe (für 0,5 l)1 Würfel
-
Kartoffeln in mundgerechten Stücken750 g
-
Möhren in Scheiben (2 mm)250 g
-
Blumenkohlröschen klein400 g
-
Spargel in Stücken (3 cm)250 g
-
Erbsen, TK aufgetaut250 g
-
Butter in Stücken60 g
-
Mehl35 g
-
Eigelb1
-
Sahne30 g
-
Salz1 TL
-
Pfeffer2 Prisen
-
Muskat1 Prise
Wartości odżywcze na 1 Portion
Kalorie
460 kcal /
1925 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
18 g
Węglowodany
52 g
Błonnik
11.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Finessen 3/2015
25 Przepisów
Niemcy
Niemcy