Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g Gouda, in Stücken
- 800 g Blumenkohlröschen
- 100 g Erbsen, TK
- 200 g Schinken, gekocht, in Würfeln (1 cm)
- 2 Schalotten
- 1 Knoblauchzehe
- 30 g Butter, weich, in Stücken
- 250 g Wasser
- 100 g Sahne
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ½ TL Paprika rosenscharf
- ½ TL Muskat
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1758 kJ / 420 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 7.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastinakenpuffer
40 min.
Blumenkohl-Möhren-Suppe mit Würstchen
40 min.
Möhren-Tomaten-Risotto mit Tatar
40 min.
Kartoffel-Bohnen-Tortilla
40 min.
Hack-Kürbis-Auflauf
1h 20min
Petersilienwurzel-Risotto
40 min.
Möhren-Kohlrabi-Risotto
25 min.
Wirsing-Risotto mit Spiegelei
50 min.
Rosenkohl-Feta-Omelette
40 min.
Hackbällchen mit Blumenkohlreis und Currysauce
1h 5 min.
Schlemmer-Reistopf
30min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 min.