Blumenkohl-Risotto mit Schinken und Erbsen

Blumenkohl-Risotto mit Schinken und Erbsen

3.8 646 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 Portionen

Składniki

  • Gouda in Stücken
    150 g
  • Blumenkohlröschen
    800 g
  • Erbsen, TK
    100 g
  • Schinken, gekocht in Würfeln (1 cm)
    200 g
  • Schalotten
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Butter weich, in Stücken
    30 g
  • Wasser
    250 g
  • Sahne
    100 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Paprika rosenscharf
    ½ TL
  • Muskat
    ½ TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 420 kcal / 1758 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 28 g
Węglowodany 10 g
Błonnik 7.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...