Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Radieschen-Salat
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft4 Stängel
-
Wasser900 g
-
Kartoffeln, festkochend mittelgroß, mit Schale1000 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Öl3 EL
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Obstessig3 EL
-
Senf scharf (siehe Tipp)1 - 2 EL
-
Kräutersalz1 ½ TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Paprika edelsüß2 TL
-
Radieschen in dünnen Scheiben (5 mm)1 Bund
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
649 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Anpfiff!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Griechischer Kartoffelsalat
1h 30min
Frühlings-Kartoffelsalat
2h 55min
Kachumber (Zwiebel-Tomaten-Gurken-Salat)
5min
Kartoffelsalat
1h 30min
Tomaten-Brot-Salat
35min
Kartoffel-Porree-Salat
5h 30min
Mexikanischer Kartoffelsalat
2h
Sommerlicher Kartoffelsalat
3h
Gurken-Apfel-Salat
20min
Tomaten-Kartoffel-Salat
1h 20min
Bunter Tortellinisalat
40min
Reissalat mit buntem Gemüse
1h 45min