Urządzenia i Akcesoria
Kartoffel-Radieschen-Salat
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
6 Portionen
Składniki
-
Petersilie abgezupft4 Stängel
-
Wasser900 g
-
Kartoffeln, festkochend mittelgroß, mit Schale1000 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Öl3 EL
-
1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht1 geh. TL
-
Obstessig3 EL
-
Senf scharf (siehe Tipp)1 - 2 EL
-
Kräutersalz1 ½ TL
-
Pfeffer¾ TL
-
Paprika edelsüß2 TL
-
Radieschen in dünnen Scheiben (5 mm)1 Bund
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
3 g
Kalorie
649 kJ /
155 kcal
Tłuszcz
5 g
Błonnik
2.2 g
Węglowodany
21 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Anpfiff!
12 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Bunter Schichtsalat
1u.
Kartoffelsalat
3u. 10min
Kartoffelsalat mit Radieschen
1u. 50min
Tomaten-Kartoffel-Salat
1u. 20min
Griechischer Kartoffelsalat
1u. 30min
Frühlings-Kartoffelsalat
2u. 55min
Tomaten-Brot-Salat
35min
Kartoffel-Spinat-Salat
2u.
Mexikanischer Kartoffelsalat
2u.
Kartoffel-Porree-Salat
5u. 30min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3u.
Kartoffelsalat für Eilige
45min