Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 Stängel Petersilie, abgezupft
- 900 g Wasser
- 1000 g Kartoffeln, festkochend, mittelgroß, mit Schale
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 EL Öl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 3 EL Obstessig
- 1 - 2 EL Senf, scharf (siehe Tipp)
- 1 ½ TL Kräutersalz
- ¾ TL Pfeffer
- 2 TL Paprika edelsüß
- 1 Bund Radieschen, in dünnen Scheiben (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kartoffelsalat
3h 10min
Reissalat mit buntem Gemüse
1h 45min
Kartoffelsalat mit Radieschen
1 Std. 50 Min
Frühlings-Kartoffelsalat
2 godz. 55 min
Griechischer Kartoffelsalat
1h 30min
Bunter Tortellinisalat
40min
Mexikanischer Kartoffelsalat
2h
Tomaten-Kartoffel-Salat
1h 20min
Erbsen-Nudel-Salat
2 godz. 15 min
Bohnensalat mit Tomatendressing
35min
Sommerlicher Kartoffelsalat
3 Std.
Tomaten-Nudel-Salat
1h 30min