Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 750 g batatów, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 100 g masła, pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- bułka tarta, do oprószenia formy
- 200 g mleczka kokosowego
-
100
g cukru trzcinowego (patrz wskazówka)
lub 100 g erytrytolu - 4 jajka
- 1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
- 200 g mąki pszennej
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1101.1 kJ / 263.2 kcal
- Białko
- 5.2 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 134.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chleb migdałowo-jogurtowy (bez mąki)
1 Std. 10 Min
Pomidorowe brownie
1 Std.
Owsiane batoniki z batatami
55 min
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
2 Std. 30 Min
Krem czekoladowy z awokado
5 Min
Wytrawne orzechowe scones
30min
Placki z batatów i sos z rabarbaru
35min
Muffiny z łososiem i koperkiem z Varomy
45min
Migdałowe brownie z buraka
1 Std. 55 Min
Curry z kurczaka z dynią i pieczarkami
1 Std.
Tarta dyniowa
3h 15min
Kwadraty dyniowe z orzechami
1 Std.