Ciasto z batatów

Ciasto z batatów

4.3 449 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
12 kawałków

Składniki

  • 500 g wody
  • 750 g batatów pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 100 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • bułka tarta do oprószenia formy
  • 200 g mleczka kokosowego
  • 100 g cukru trzcinowego (patrz wskazówka)
    100 g erytrytolu
  • 4 jajka
  • 1 - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka cynamonu, mielonego
  • 200 g mąki pszennej

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Sód 134.9 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 1101.1 kJ / 263.2 kcal
Tłuszcz 10.8 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 7.1 g
Węglowodany 34.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...