Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia
- 220 g wody, ciepłej
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 400 g mąki chlebowej
- 1 łyżeczka soli
Dodatki
- 30 g czarnych oliwek, bez pestek
- 30 g sera gruyère, pokrojonego na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 100 g pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- 2 - 3 liście bazylii, świeżej, posiekane
- ½ łyżeczki soli
- 50 g cukinii, pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 2071 kJ / 495 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 79 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Czosnkowe chlebki naan
30 Min
Focaccia z pomidorkami i oliwkami
2 godz.
Focaccia z cebulą
2h 20min
Paluchy serowe ze słonecznikiem
30 Min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Podpłomyk cztery sery
55 min
Grissini - paluchy chlebowe
3h
Mini foccacie z oregano
3 Std. 40 Min
Focaccia z kurkami i rozmarynem, pasta serowo-śmietanowa
2h 20min