Urządzenia i Akcesoria
Mini focaccie
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
9 sztuk
Składniki
Ciasto
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia
-
220 g wody ciepłej
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
400 g mąki pszennej chlebowej
-
1 łyżeczka soli
Dodatki
-
30 g czarnych oliwek, bez pestek
-
30 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
20 g oliwy z oliwek
-
1 ząbek czosnku
-
100 g pomidorka koktajlowego przekrojonych na pół
-
2 - 3 liście bazylii, świeżej posiekane
-
½ łyżeczki soli
-
50 g cukinii pokrojonej na ok. 1 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
15 g
Kalorie
2071 kJ /
495 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.5 g
Węglowodany
79 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PRZEKĄSKI
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podpłomyk alzacki ze szparagami
1 godz. 10 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi
1 godz. 40 min
Grissini - paluchy chlebowe
3 godz.
Mini foccacie z oregano
3 godz. 40 min
Minicalzone
2 godz. 5 min
Focaccia z cebulą, oliwkami i rozmarynem
2 godz. 35 min
Czosnkowe chlebki naan
30 min
Focaccia z pomidorkami koktajlowymi i anchois
1 godz. 45 min
Minicalzone z cukinią i suszonymi pomidorami
2 godz. 5 min
Pizzowe łódeczki w dwóch wariantach
1 godz. 30 min
Paluchy z serem gruyère i oliwkami (Olivettes)
1 godz. 40 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min