Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 50 g extra virgin olive oil, plus a little extra for greasing the baking tray
- 100 g water
- 50 g lard
- 20 g fresh yeast
- 300 g flour
- 1 tsp salt
- 1 pinch sugar
Vegetable topping
- 100 g red pepper, cut into pieces
- 100 g green pepper, cut into pieces
- 100 g onion, cut into pieces
- 100 g courgette, unpeeled and cut into pieces
- 100 g extra virgin olive oil
- 2 tsp salt
- 1 tbsp paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2081 kJ / 497 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 34.3 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Stuffed vegetables
1 godz. 20 min
Onion Tarte Flambée
1 godz.
Steamed carrot and courgette tagliatelle
35min
Noodle soup
35min
Lemon Chermoula Marinade
15min
Vegan bean burger
1 godz. 20 min
Vegetable tortilla with chorizo
50min
Yoghurt cake
1h 40min
Focaccia with onions
2 godz.
Baguette
3h 45 min
Tomatoes Stuffed with Mushrooms and Nuts
1h 5 min
Cheat's sourdough
74 godz.