![Monkfish tagine with preserved lemon Monkfish tagine with preserved lemon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6A1021A-A17A-44A7-B946-E352E701FAFE/Derivates/ABFB714A-92D0-4C09-806A-26EAB7C2827E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
100
g onions, cut into quarters
lub 100 g spring onions, cut into pieces - 2 garlic cloves
- 10 g fresh ginger, thinly sliced
- 1 red chilli, deseeded
- 30 g fresh parsley, leaves only
- 30 g fresh coriander, roughly cut, plus extra to garnish
- 60 g olive oil
- 1 lemon, juice only
- 1 tsp salt, plus one pinch extra
- 600 g monkfish fillet, skinless, boneless, cut into 4 pieces
- 30 g fresh mint, leaves only, plus extra to garnish
- 180 g carrots, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 100 g turnips, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 150 g potatoes, cut into pieces (3 x 3 cm)
- 1 preserved lemon, cut into quarters (see tip)
- 1 pinch freshly ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground turmeric
- 1 pinch ground nutmeg
- 1 pinch ground cinnamon
- 550 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1619 kJ / 387 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 21 g
Alternatywne przepisy
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30min
Spiced swordfish with pearl barley and cardamom (Nelly Robinson)
25 Std.
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1ωρ. 10 λεπτ.
Sous-vide Miso Aubergine
40 Min
Cream of chard soup
35 Min
Cassoulet with Duck and Extra Veg
1 Std.
Salmorejo
2h 10min
Moroccan Zaalouk
1ωρ. 5 λεπτ.
Mussels with Basil, Almonds and Butter
40 Min
Salmorejo
10min
Steamed Cod with Vizcaina Sauce
50 Min
Seafood Stew with Coconut Milk
35 Min