Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g carrots, cut in pieces
- 300 g leeks, cut in pieces
- 200 g turnips, cut in pieces
- 100 g potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 800 g water
- 2 tsp salt, plus extra to taste
- 2 pinches ground pepper, plus extra to taste
- 200 g fresh baby spinach
- 40 g butter, cut in pieces
- 100 g tomatoes, diced
- 8 eggs, chilled (see tip)
- 400 g white bread, toasted, cut in strips
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1169 kJ / 279 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5.6 g
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Ginger Soup
35min
Spinach, Orange and Carrot Soup
25min
Three Course Meal for 2 - Vegetable Soup, Chicken Pie with Rice & Steamed Apple
1h 20min
Lamb’s lettuce cream soup, Broccoli with olive sauce
45min
Spinach potato soup with savoury egg custard
45min
Creamy Pea Soup
40min
Multi-Color Cauliflower with Béchamel (Bill Yosses)
2 godz.
Creamy pea soup
40min
Vegetable and hazelnut cheese muffins
45min
Versatile smooth soup
45min
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45min
Smooth fennel and carrot soup
40min