![Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/2a54f2cc0215f7d8fea16ef5c7161cc0/Derivates/197e91796ecc14243045394c2d72db9d469466ad.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g oil, high temperature (avocado, safflower, grapeseed)
- 450 - 500 g parsnips, sliced (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 80 g brown onions, quartered
- 15 g butter
- 550 g chicken stock
- 100 g white beans, large, canned (e.g.: Cannellini beans), rinsed and drained
- 10 - 30 g maple syrup, pure, plus extra to garnish (optional)
- 100 g cream, 10-18% fat, plus extra to garnish, to taste
-
1
pinch salted herbs, to garnish
lub 1 pinch salt, to garnish - 4 slices prosciutto, oven dried, in pieces (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1352.1 kJ / 323.2 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 282.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lemon Glazed Blueberry Muffins
50 min
Lemony Apple Cider Vinaigrette
5min
Lemon Garlic Salmon
2 Std. 20 Min
Root Vegetable Röstis (TM5)
50 min
Potato and Celeriac Gratin
1 godz. 10 min
Celeriac with Chimichurri Dressing and Crispy Puff Pastry
45 Min
Warm zucchini salad with basil lemon dressing (Thermomix® Cutter, TM6)
20 Min
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20 Min
Mini mojito cheesecakes (Nico Moretti)
24 Std. 25 Min
Squash and Beetroot Couscous with Chickpeas and Tahini Dressing (TM6)
45 Min
Rosemary Mashed Root Vegetables
45 Min
Raw Asian Salad
10min