Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 25 g oil, high temperature (avocado, safflower, grapeseed)
- 450 - 500 g parsnips, sliced (2 cm)
- 2 garlic cloves
- 80 g brown onions, quartered
- 15 g butter
- 550 g chicken stock
- 100 g white beans, large, canned (e.g.: Cannellini beans), rinsed and drained
- 10 - 30 g maple syrup, pure, plus extra to garnish (optional)
- 100 g cream, 10-18% fat, plus extra to garnish, to taste
-
1
pinch salted herbs, to garnish
lub 1 pinch salt, to garnish - 4 slices prosciutto, oven dried, in pieces (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1352.1 kJ / 323.2 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 6.3 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 282.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Butternut Squash and Coconut Soup
30 min
Carrot, Apple and Ginger Soup
35min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Zucchini and Almond Pulp Bread
2 godz. 30 min
Vegetable soup, Eggs en cocotte with spinach
1 godz.
Cream of Parsnips with Maple Syrup and Prosciutto
45 min
Creamy Pea Soup
40min
Tomato Soup with Grilled Cheese Sandwiches
40min
Split Pea Soup
2 Std. 10 Min
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3h
Smooth fennel and carrot soup
40min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30 min