Kichererbsensuppe

Kichererbsensuppe

4.2 55 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 9 godz. 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Kichererbsen, getrocknet
    150 g
  • Wasser und etwas mehr zum Einweichen
    700 g
  • Öl
    50 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Zwiebeln halbiert
    100 g
  • Möhren in Stücken
    150 g
  • Staudensellerie in Stücken
    100 g
  • Tomaten geviertelt
    400 g
  • Tomatenmark
    30 g
  • Orangensaft
    60 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 geh. TL
    2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l)
  • Salz
    ½ TL
  • Cayenne-Pfeffer, gemahlen
    ½ TL
  • Muskat
    2 Prisen
  • Kreuzkümmel (Cumin), gemahlen
    ½ TL
  • Zitronensaft
    2 TL
  • Tabasco
    1 - 2 Spritzer
  • Joghurt, 3,5% Fett
    150 g
  • Petersilie gehackt
    2 EL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 321 kcal / 1342 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 28 g
Błonnik 9.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...