Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Buchweizen
- 50 g Speisestärke
- 150 g brauner Zucker
- 3 Eier
- ½ TL Salz
- 1 TL Backpulver
- 280 g Milch
- neutrales Öl zum Braten
- 400 g Rhabarber, geschält, in Stücken (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2160 kJ / 517 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Kartoffel-Rhabarber-Blechkuchen
2 godz.
Buchweizen-Crêpes mit Ahornsirup und Orangenfilets
1h
Kürbis-Pastinaken-Salat
25 min
Buchweizen-Waffeln mit Gemüsetopping
2 godz.
Kartoffel-Möhren-Waffeln
30 Min
Birnen-Kartoffel-Reibekuchen mit Schinkendip
1h
Rote-Bete-Crumble mit Fenchel
1 Std. 15 Min
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1 Std. 30 Min
Buchweizen-Pfannkuchen mit Äpfeln
25 min
Möhren-Sellerie-Bratlinge mit Apfelkompott
45 Min
Buchweizenwaffeln
1 Std. 30 Min
Buchweizen-Porridge
30 Min