Champignon-Pizza mit Vollkornteig

Champignon-Pizza mit Vollkornteig

3.7 28 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
4 Portionen

Składniki

Teig
  • Weizenkörner
    200 g
  • Mehl und etwas mehr zum Ausrollen
    150 g
  • Wasser lauwarm
    220 g
  • Hefe (20 g)
    ½ Würfel
  • Olivenöl
    25 g
  • Salz
    1 TL
  • Zucker
    1 Prise
Belag
  • Gouda mittelalt, in Stücken
    300 g
  • Zwiebeln halbiert
    150 g
  • Knoblauchzehen
    1 - 2
  • Öl
    30 g
  • Champignons in Scheiben (5 mm)
    1000 g
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Schnittlauch in Röllchen
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 774 kcal / 3238 kJ
Białko 36 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 61 g
Błonnik 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...