Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pfannkuchen
- 120 g Mehl
- 100 g kernige Haferflocken
- 4 Eier
- 1 TL Salz
- 250 g Milch
Füllung und Fertigstellung
- 200 g Grünkohl, ohne Strunk, in groben Stücken
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 2 EL Öl und etwas mehr zum Braten
- 200 g Kasseler, gepökelt und geräuchert, in Würfeln (1-2 cm)
- 200 g Wasser
- 1 geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
- 1 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1925 kJ / 460 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl-Puffer mit Rote-Bete-Salat
45 Min
Weiße Bohnen/Kidneybohnen (Trockenprodukt) garen
14 Std.
Topinambur und Rote Bete in Ingwersud
1 Std. 30 Min
Buchweizen-Pfannkuchen mit Rhabarber
20 min
Guten-Morgen-Taler
55 Min
Kichererbsen-Focaccia
2h 45min
Champignon-Pizza mit Vollkornteig
2 godz.
Kichererbsen (Trockenprodukt) garen
13h 30min
Süßkartoffel-Pancakes mit Endiviensalat
1h
Buchweizen-Pfannkuchen mit Äpfeln
25 min
Buchweizenwaffeln
1 Std. 30 Min
Grünkohl-Omelette
35 Min