Torta della nonna (vegan)

Torta della nonna (vegan)

3.6 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
14 fette

Składniki

Pasta frolla
  • di farina tipo 00 + q.b.
    250 g
  • di zucchero di canna
    100 g
  • di olio di semi di mais
    60 g
  • di bevanda a base di soia non dolcificata
    80 g
  • stecca di vaniglia i semini estratti
    1
Crema pasticcera
  • di zucchero
    100 g
    100 g di zucchero di canna
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di bevanda a base di soia non dolcificata
    500 g
  • di curcuma in polvere
    1 pizzico
  • di amido di mais (maizena)
    50 g
Terminare la preparazione
  • di pinoli sgusciati
    20 g
  • di zucchero a velo (opcjonalnie)
    1 - 2 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 192 kcal / 795 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...