Torta della nonna (vegan)

Torta della nonna (vegan)

3.6 25 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
14 fette

Składniki

Pasta frolla
  • 250 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 100 g di zucchero di canna
  • 60 g di olio di semi di mais
  • 80 g di bevanda a base di soia non dolcificata
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
Crema pasticcera
  • 100 g di zucchero
    100 g di zucchero di canna
  • 1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 500 g di bevanda a base di soia non dolcificata
  • 1 pizzico di curcuma in polvere
  • 50 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
  • 20 g di pinoli sgusciati
  • 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 192 kcal / 795 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 32 g
Błonnik 0.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...