Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 250 g di farina tipo 00 + q.b.
- 100 g di zucchero di canna
- 60 g di olio di semi di mais
- 80 g di bevanda a base di soia non dolcificata
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Crema pasticcera
-
100
g di zucchero
lub 100 g di zucchero di canna - 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 500 g di bevanda a base di soia non dolcificata
- 1 pizzico di curcuma in polvere
- 50 g di amido di mais (maizena)
Terminare la preparazione
- 20 g di pinoli sgusciati
- 1 - 2 cucchiai di zucchero a velo (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 795 kJ / 192 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema pasticcera (vegan)
15 min
Besciamella (vegan)
15 min
Maionese (vegan)
10 dk
Tiramisù alle mandorle (vegan)
8hod. 55min
Erbazzone (vegan)
2 Std. 20 Min
Budino al cacao (vegan)
6 Std. 20 Min
Pan di Spagna (vegan)
50 min
Torta di farro al cacao e pere (vegan)
1 godz.
Torta al cocco (vegan)
55 min
Crostata integrale alle fragole
1 godz. 5 min
Biscotti con i semi (vegan)
2h 40min
Pasta frolla al farro (vegan)
2h 40min