![Mousse di baccalà Mousse di baccalà](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/02861D04-35AE-4519-B4BA-1A8B85B2F672/Derivates/FCD8D346-985E-495B-8023-03E29C5359DF.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 500 g di acqua
- 500 g di baccalà ammollato e dissalato a pezzi (3 cm)
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di olio extravergine di oliva
Terminare la preparazione
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 3 di foglie di basilico fresche, lavate ed asciugate
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 958 kJ / 229 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Focaccine di castagne con mousse di baccalà e pomodori secchi
3h 30min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 godz.
Mousse di baccalà e avocado
30 min
Schiacciata con l'uva
2 Std.
Paté di fegatini
30 min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 min
Crostini con crema piccante ai ceci
40 min
Baccalà alla veneziana con polenta
1h 45min
Crostini di polenta bianca con baccalà mantecato
1 godz.
Crostini con fegatini di pollo
40 min
Baccalà mantecato alla veneziana
40 min
Pappa al pomodoro
35 min