Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 100 g di zucchero
- 200 g di burro a pezzi
- 370 g di farina tipo 00
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
Crema di zucca
- 75 g di mandorle pelate
- 800 g di acqua
- 450 g di polpa di zucca mantovana, a pezzi
- 120 g di burro a pezzi
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 75 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2026 kJ / 484 kcal
- Białko
- 8.2 g
- Węglowodany
- 53.1 g
- Tłuszcz
- 27.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crostata di carote e arance
1h 25min
Torta rovesciata al radicchio di Chioggia
1h 40min
Focaccia di zucca
1h 35min
Gratin di zucca e castagne
1小时 10 分钟
Ciambella di zucca
1 godz. 20 min
Cheesecake alla zucca
7h 30min
Torta di castagne integrale
1小时 30 分钟
Crema di pere e cioccolato
55min
Plumcake salato con miele, rosmarino e Gorgonzola
1h 5 min
Crostata di zucca all'amaretto
3h 45min
Torta di zucchine
1sa 55 dk
Torta Sacher bianca
2h 15min