Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 30 g di zucchero
- 45 g di burro freddo a pezzi
- 85 g di farina tipo 00
- 1 tuorlo di uovo medio
Mele caramellate
- 50 g di burro
- 50 g di zucchero di canna
- 500 g di mele tipo Fuji, pelate e a cubetti (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sformatini ai porri
55min
Fonduta
8 Std. 20 Min
Paste di meliga (paste ad'melia)
40 Min
Sformatini formaggio e aromatiche (tartra)
1 Std.
Mini soufflé con fonduta al Parmigiano Reggiano
1 Std. 30 Min
Soufflé al Castelmagno
55min
Crème caramel
3 Std. 45 Min
Fonduta con tartufo bianco
2h 20min
Sformatini di carciofi con salsa allo zafferano
1 Std.
Mini bonet
2h
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55min
Flan di cavolfiore
45 Min