Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta frolla
- 30 g di zucchero
- 45 g di burro freddo a pezzi
- 85 g di farina tipo 00
- 1 tuorlo di uovo medio
Mele caramellate
- 50 g di burro
- 50 g di zucchero di canna
- 500 g di mele tipo Fuji, pelate e a cubetti (1 cm circa)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1155 kJ / 276 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 34.3 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Fonduta
8h 20 min
Cocotte persi pien
1 Std.
Marinatura agli agrumi e pepe rosa
20 Min
Cremoso al cioccolato bianco da vasetto (di Luca Montersino)
20 Min
Cruditè di verdure con salsa alla panna acida
20 Min
Flan di cavolfiore
45 Min
Biscotti al burro, amarene e rosmarino
5 Std.
Tapenade al tonno
10 min
Canapè frittatine di verdura
35 min
Asparagi al vapore in salsa olandese con pancetta
30 min
Sformatini di asparagi
45 Min
Flan di asparagi con salsa al Parmigiano
1 Std. 15 Min