Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele

Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele

4.2 19 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 4 godz. 50 min
10 bicchieri

Składniki

Base
  • 30 g di gherigli di noce
  • 100 g di grissini
  • 50 g di burro morbido a pezzi
Ripieno
  • 100 g di latte intero
    100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 200 g di Gorgonzola a pezzi
  • 4 fogli di gelatina (8 g), ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzati
  • 150 g di mascarpone
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
Terminare la preparazione
  • 70 g di miele
  • gherigli di noci a piacere

Wartości odżywcze na 1 bicchiere

Kalorie 261 kcal / 1092 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 20.4 g
Węglowodany 13.2 g
Błonnik 0.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...