Wersje kompatybilne
Frollini salati al formaggio, olive e pomodori secchi
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di pecorino a pezzi (2-3 cm)
- 100 g di farina tipo 0
- 150 g di farina di grano saraceno
- 175 g di burro freddo a tocchetti
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 10 olive verdi denocciolate
- 30 g di pomodori secchi sott'olio, sgocciolati e a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 222 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 3.6 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Biscotti pomodori secchi e Gorgonzola
1 Std. 30 Min
Canestrelli salati al formaggio e frutta secca
1 Std. 30 Min
Palline al prosciutto
1 Std. 30 Min
Mousse di prosciutto, tonno o formaggio
10 Min
Bignè al formaggio
1ωρ. 5 λεπτ.
Polpette al cotechino su crema alle patate viola
1h
Sformatini al cotechino
30 Min
Cucchiaini di sfoglia con mousse al prosciutto cotto
50min
Baci di dama salati al formaggio
1h
Frollini al pesto
1 Std. 30 Min
Rose di salamino con sfoglia aromatizzata
1h
Bicchierini prosciutto e piselli
35 Min