Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 120 g di farina
- 3 uova
Crema al radicchio
- ½ scalogno
- 50 g di speck
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di radicchio a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 250 g di latte
- 45 g di farina
- 20 g di burro a pezzi
Glassa al taleggio
- 100 g di Taleggio
- 200 g di latte
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 561 kJ / 134 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan al salmone affumicato
45 dk
Palline al prosciutto
1sa 30 dk
Crostini integrali con crema di Gorgonzola e champagne
1sa 20 dk
Bignè con crema di verdure e coulis di peperoni
2 Std.
Coni di bresaola e caprino con salsa di rucola
30 Min
Mini flan di Parmigiano e miele (di Sebastiano Rovida)
1 Std. 10 Min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20 min
Pizza romana scomposta
3 Std. 20 Min
Cheesecake in bicchierino al gorgonzola e noci con miele
4h 50min
Cheesecake al pesto genovese
9h
Bignè con tre mousse
2 Std.
Bicchierini di zucca e salsiccia al limone
1 godz. 5 min