![Bignè al radicchio con glassa al taleggio Bignè al radicchio con glassa al taleggio](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9C1F48B5-0928-4BAA-AA69-3EF650CF8F8C/Derivates/3C9B2EBB-DAE7-4568-BD14-320ABD939225.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bignè
- 150 g di acqua
- 50 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 120 g di farina
- 3 uova
Crema al radicchio
- ½ scalogno
- 50 g di speck
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di radicchio a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 250 g di latte
- 45 g di farina
- 20 g di burro a pezzi
Glassa al taleggio
- 100 g di Taleggio
- 200 g di latte
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 561 kJ / 134 kcal
- Białko
- 5.1 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 8.8 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blinis alla curcuma con pesce spada
1sa
Mini quiche al radicchio
1 Std. 10 Min
Girelle al gorgonzola e mortadella
8 godz.
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9h
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Sformatini di zucca con fonduta al Taleggio
55 dk
Rose di bresaola con crema ai pomodori secchi (per 2 persone)
25 dk
Cannelloni al radicchio rosso e taleggio
1 godz. 35 min
Mini fiori di cheesecake agli spinaci
1h 30min
Bignè con tre mousse
2 Std.
Soufflé alla salsiccia e zucca
1h 30min
Tartellette alle cipolle caramellate
1sa