Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 290 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva + q.b. per spennellare
- 1 cucchiaino di sale + q.b. per spolverizzare
- 500 g di farina di farro semi integrale + q.b. per spolverizzare
- 25 g di lievito madre di farro disidratato
- 100 g di prosciutto cotto a fette
- 100 g di mozzarella di riso a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1674 kJ / 400 kcal
- Białko
- 16.4 g
- Węglowodany
- 53.3 g
- Tłuszcz
- 12.7 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 Std. 40 Min
Pane alla soia
3h 10 min.
Pane all'orzo
2 Std. 45 Min
Pane ai cereali con i semi
3h 10 min.
Focaccia ai cereali
2 godz. 5 min
Biscotti farro e camomilla (di Erica Liverani)
1 Std. 40 Min
Pagnotte alla curcuma e semi di girasole
3h 10 min.
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Biscotti con i semi (vegan)
2h 40min
Pizza alla farina di farro
2 Std. 10 Min
Pane di grano saraceno
2h 35min
Pizza alle tre farine
1h 55min