Wersje kompatybilne
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 400 g d'asperges vertes
- 3 œufs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de fécule de maïs
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6980 kJ / 1670 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 130 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Tarte aux champignons et aux marrons
1 godz. 30 min
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1 godz. 10 min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55 min
Tarte aux asperges et chèvre frais
1 godz. 20 min
Quiche aux asperges
1h 15min
Tarte asperge-ricotta
1h 25min
Tarte de Savoie au chou
1 godz. 30 min
Petits flans aux asperges
55 min
Tatin de poireau
55 min
Clafoutis aux tomates et au pesto
40 min
Crumble de tomates, poivrons et olives
45 min