Torta di lenticchie farcita (vegan)

Torta di lenticchie farcita (vegan)

3.9 12 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porzioni

Składniki

Basi
  • di carote pelate e a pezzi (2 cm circa)
    150 g
  • di cipolla bianca a pezzi
    100 g
  • di timo secco
    ½ cucchiaino
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate ed asciugare
    3 mazzetti
  • di olio extravergine di oliva + q.b.
    20 g
  • di spinaci freschi
    50 g
  • di lenticchie in scatola, scolate
    200 g
  • di acqua
    4 cucchiai
  • di sale
    1 pizzico
  • di pangrattato
    40 g
  • di formaggio vegano
    1 cucchiaio
Crema di cavolfiore
  • di cavolfiore a pezzi
    400 g
  • di patate pelate e a pezzi (2 cm circa)
    100 g
  • dado per brodo vegetale
    1
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di acqua
    100 g
  • di sale
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 243 kcal / 1017 kJ
Białko 8.5 g
Tłuszcz 11.3 g
Węglowodany 26.9 g
Błonnik 6.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...