![Mattonelle di miglio in salsa Mattonelle di miglio in salsa](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ED6AB36A-2EFC-4A5D-B47C-8B2396478023/Derivates/8D24FC78-A63F-4EA3-8C48-A8DA2E8FE8D7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mattonelle di miglio
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 40 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 carote, pelate e a julienne
- 300 g di miglio, sciacquato e ben scolato
- 600 g di acqua
- 1 pizzico di sale
Salsa
- 2 scalogni a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 4 cucchiaini di salsa di soia
- 60 g di acqua
- 500 g di ricotta, scolata dal siero
Terminare la preparazione
- 1 mazzetto di rucola, lavata e asciugata
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1289 kJ / 308 kcal
- Białko
- 10.4 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 15.9 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quinoa e lenticchie con zucchine e uvetta
1 Std. 5 Min
Quinoa alla caprese
30 min
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 min
Minestra di zucca e miglio (vegan)
50 мин.
Cous cous marino (vegan)
30 min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1 godz.
Tortini di quinoa
1 godz.
Insalata di miglio e tonno
55 min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20 Min
Quinoa con verdure e frittata al vapore (senza glutine)
55 min
Insalata di quinoa colorata
35 min
Burger speziati di quinoa e cannellini
45 min