Riso Kashmiri

Riso Kashmiri

4.5 10 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 porzioni

Składniki

  • di riso basmati (cottura 18 minuti)
    350 g
  • semi di cardamomo
    3
  • chiodi di garofano
    3
  • stecca di cannella
    1
  • di curcuma in polvere
    1 cucchiaino
  • di pistilli di zafferano
    1 pizzico
  • di cipolla a metà
    100 g
  • di nocciole sgusciate
    20 g
  • di olio di oliva
    30 g
  • spicchi di aglio
    3
  • di acqua
    1000 g
  • di sale
    ½ cucchiaino

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 279 kcal / 1167.3 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 7 g
Węglowodany 47 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...