![Riso Kashmiri Riso Kashmiri](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/93490A25-D613-40B8-A1D8-6649A6F85819/Derivates/4490847F-2D6A-4F00-8F90-612EFE723A43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di riso basmati (cottura 18 minuti)
- 3 semi di cardamomo
- 3 chiodi di garofano
- 1 stecca di cannella
- 1 cucchiaino di curcuma in polvere
- 1 pizzico di pistilli di zafferano
- 100 g di cipolla, a metà
- 20 g di nocciole sgusciate
- 30 g di olio di oliva
- 3 spicchi di aglio
- 1000 g di acqua
- ½ cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1167.3 kJ / 279 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curry di pesce alla cingalese (Ambul thiyal)
1 Std.
Ramen (vegan)
1h 50min
Fettine di pollo piccanti con salsa guacamole
1 Std.
Tè speziato indiano (Chai Masala)
15 分钟
Cavolfiore tikka masala
30 Min
Harira
40 分钟
Chili di tofu (vegan)
1 Std.
Caviale di melanzane (Moutabel)
50 Min
Verdure al curry
1 Std.
Curry di lenticchie alla cingalese (Dahl)
30 Min
Curry di ceci e pomodoro (Rogan Josh curry)
25 dk
Lenticchie all'indiana
35min