![Gazpacho finocchio e mela Gazpacho finocchio e mela](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/230641.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di bulbo di finocchio, le parti più tenere, a pezzi
- ½ mela Granny Smith, a pezzi
- 20 g di cipollotto
- 25 g di mollica di pane
- 1 cucchiaio di aceto di Sherry
- 1 cucchiaio di olio di oliva
- 1 pizzico di anice in polvere (opcjonalnie)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe di Sichuan
- 125 g di brodo vegetale freddo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 223 kJ / 53 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di patate dolci con arachidi e coriandolo
30 min
Gazpacho feta e cetrioli
1 Std. 10 Min
Vellutata di carote e pastinaca
50 min
Crema di barbabietola
10 Min
Vellutata di porri e radicchio
55 min
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15 min
Vellutata speziata di carote e zenzero
25 Min
Gazpacho indiano
2h 10min
Purè di topinambur e cioccolato bianco
50 min
Purè di mele e sedano rapa
55 min
Gazpacho di peperone e aceto balsamico
30 min
Vellutata di topinambur e salvia
50 min