![Crema di lattuga e menta Crema di lattuga e menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/611510F1-A5EA-4BAB-8EFB-98769FF45C97/Derivates/8FCD8F3B-72B5-4F14-97A1-D17910EF2EB8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di patate, pelate e a dadini
- 1 cipolla (circa 50 g) a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di foglie di lattuga verde, lavate e asciugate a listarelle
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 2 pizzichi di pepe nero macinato + q.b.
-
500
g di brodo di pollo
lub 500 g di brodo vegetale - 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di pecorino grattugiato
- 8 crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Crema di zucchine
30min
Vellutata di cavolfiore
50min
Vellutata di porri e radicchio
55min
Crema di carote all'arancia
30min
Vellutata di broccoli con speck e Asiago
50min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50min
Vellutata di verza al vino bianco
50min
Vellutata d'inverno
50min
Zuppa di peperoni rossi e zucchine
55min
Vellutata di funghi
50min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di finocchi e carote
35min