Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g di patate, pelate e a dadini
- 1 cipolla (circa 50 g) a metà
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 300 g di foglie di lattuga verde, lavate e asciugate a listarelle
- 2 pizzico di sale
- 2 pizzico di pepe nero macinato
-
500
g di brodo di pollo
lub 500 g di brodo vegetale - 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate e asciugate
- 100 g di panna (min. 30% di grassi)
- 20 g di pecorino grattugiato
- 8 crostini di pane
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1577 kJ / 377 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 35.1 g
- Tłuszcz
- 23.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Vellutata di cavolfiore
50min
Crema di finocchi
35min
Vellutata di finocchi e zafferano
50min
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50min
Vellutata fredda di zucchine e menta
1h 30min
Zuppa di patate e spinaci
1h
Vellutata di carote e pastinaca
50min
Vellutata fredda di zucchine, zafferano e ricotta
2h
Vellutata di fave, asparagi e limoni
30min
Crema di asparagi e curcuma
35min
Vellutata di mais
20 min
Crema di carote all'arancia
30min