Crema di lattuga e menta

Crema di lattuga e menta

4.5 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porzioni

Składniki

  • 300 g di patate pelate e a dadini
  • 1 cipolla (circa 50 g) a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 300 g di foglie di lattuga verde lavate e asciugate a listarelle
  • 2 pizzico di sale
  • 2 pizzico di pepe nero macinato
  • 500 g di brodo di pollo
    500 g di brodo vegetale
  • 1 rametto di menta fresca le foglioline lavate e asciugate
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 20 g di pecorino grattugiato
  • 8 crostini di pane

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 377 kcal / 1577 kJ
Białko 8.3 g
Tłuszcz 23.6 g
Węglowodany 35.1 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...