Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 200 g di anacardi non salati, precedentemente ammollati in acqua
- 40 g di carote, pelate e a pezzi (3-4 cm)
- 500 g di zucchine a pezzi (3-4 cm)
- ½ spicchio di aglio
- 10 g di cipollotto a pezzi (2-3 cm), precedentemente ammollato in acqua e aceto
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 10 - 15 g di sale, a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 50 g di pomodori secchi sott'olio, ben sgocciolati
- 50 g di olive nere denocciolate a rondelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1740 kJ / 416 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 30 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema di finocchi
35 dk
Mercimek corbasi (Crema di lenticchie rosse)
45 dk
Crema di cavolfiori colorati e mandorle
45 dk
Vellutata di cavoletti di Bruxelles e lattuga
50 dk
Crema di carote e mandorle
40 Min
Vellutata di carote e pastinaca
50 dk
Crema di carote e zenzero
20 min
Crema di asparagi
50 dk
Gazpacho di barbabietola con formaggio di capra e noci
15 Min
Vellutata fredda avocado, cetrioli e cumino
15 Min
Vellutata di broccoli raw
25 Min
Crema di carote all'arancia
30 Min