Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g de beurre, pour les ramequins
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 4 œufs
- 200 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 15 g de fécule de maïs
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- le zeste d'une orange non traitée
- 100 g de sucre en poudre, et un peu pour les ramequins
- 15 - 20 g de sucre glace maison (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2339 kJ / 560 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40min
Tagliatelles au poireau et aux coques
45min
Crêpes suzette
35 Min
Makis à la banane
35 Min
Farce exotique
15 Min
Œuf toqué au bleu des Flandres - Nicolas Gautier
35 Min
Fontainebleau à la violette
25 Min
Gratin de mangue aux épices
1h 30min
Sablés aux fraises
1h
Soufflé de chèvre frais (Chef Eric Guérin - La Mare aux oiseaux)
35 Min
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Mousse au chocolat et dentelles à l'orange
3 Std. 10 Min