![Capesante gratinate Capesante gratinate](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/259663.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 1 spicchio di aglio, senz'anima
- 2 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 120 g di pangrattato
- 150 g di olio extravergine di oliva
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 8 capesante con mezza conchiglia
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1159.5 kJ / 277 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 11.8 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze al vino bianco
40min
Capesante al pepe rosa con purè verde
50min
Capesante ai funghi porcini
1 godz. 20 min
Capesante della Vigilia (TM6)
50min
Gamberi in salsa cocktail
10 Min
Sciatt
1hod.
Scampi alla busara
35 min
Vongole e cozze alla marinara
3 Std.
Gamberoni zafferano e arancia
30min
Capesante in crosta di pistacchi
30min
Zuppa di vongole e mazzancolle
1hod.
Branzino al sale aromatico
55min